Vidar wil naar de Spelen

Studentenroeivereniging Vidar gaat een samenwerkingsverband aan met de Eindhovense collega-roeiers van Thêta bij de oprichting van een regionaal talentcentrum. De Nederlandse roeibond KNRB ondersteunt de samenwerking.

Omdat NOC*NSF bij de komende Olympische Spelen in wil zetten op roeien, richtte de KNRB vijf regionale talentencentra op – waarvan er dus een zal verrijzen in Tilburg en Eindhoven. Het project wordt vooralsnog gedragen door Vidar en Thêta.

Beide verenigingen willen meer Brabantse roeiers zien bij de Olympische Spelen. Om dat te laten gebeuren werd een regionaal talentcentrum opgericht, dat lokaal talent moet opleveren. Tot nu toe kon men daar alleen voor terecht in Amsterdam, waar het nationaal trainingscentrum huist.

Het project, dat volgens het KNRB moet resulteren in een topvijfklassering bij het Olympisch roeitoernooi, was gisteren al flink in de media: Studio Sport, Omroep Brabant en het Brabants dagblad.

Het talentcentrum Noord-Brabant is een van de vijf regionale talentcentra. Ook in Utrecht, Groningen, Rotterdam/Delft en Amsterdam kunnen veelbelovende roeiers terecht.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.