Snoepklassiekers verdwijnen uit de winkels

Jongens zijn vatbaarder voor snoepreclames dan meiden. Dat blijkt uit onderzoek van Doeschka Anschutz, klinisch psycholoog van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Uit onderzoek blijkt dat jongens sneller snoepen bij het zien van snackreclames. Volgens Anschutz heeft dat te maken dat zij impulsiever zijn dan meisjes en minder zelfcontrole hebben. “Meisjes zijn vaak op heel jonge leeftijd al met lijnen bezig en weten dat het niet goed is om snacks te eten als je niet dik wilt worden”, vertelt ze in een interview met RetailNews.nl.

Terugblik naar vroeger
Wij van de GeR-redactie blikken terug naar vroeger toen we allemaal hetzelfde snoepten. Lange Jannen, Zure Matten en snoeppapier. Wie is daar niet mee opgegroeid? Ze zijn vrijwel allemaal verdwenen. Waar zijn ze in godsnaam gebleven?

Ken je ze nog? De Lange Jan, Dummies, Zure Matten, Duimdrop, Snoeppapier en de Groene Kikkers. Allemaal snoepjes die de afgelopen jaren in de winkels lagen en zeer populair waren. Waar zijn ze gebleven? Een woordvoerder van het Nederlandse snoepbedrijf Jamin vertelt dat klanten geen behoefte meer hebben in bijvoorbeeld de Lange Jan. “Het leek dat de Lange Jan erg populair was omdat je er iedereen mee zag lopen in je eigen omgeving. Maar dat wil dan niet zeggen dat het overal gegeten wordt in Nederland.”

Marketing
Voordat Jamin producten op de markt brengt worden de nieuwe producten volop geanalyseerd door de afdeling marketing. Het belangrijkste is dat producten bij de hedendaagse tijd horen, aldus de woordvoerder. “Jamin is op dit moment bezig om cake- en taart vormpjes op de markt te brengen. Wij merken dat dit de trend van tegenwoordig is omdat we door middel van enquêtes klanten benaderen.”

Een woordvoerder van de snoepproducent Look-O-Look vertelt dat alle authentieke producten in een nieuw jasje zijn gestoken met een andere smaak of kleurstof. “Zo is de Lange Jan van structuur veranderd. Ook zijn de ingrediënten anders, er zit namelijk meer fruitsap in. Als laatste is de nieuwe Lange Jan een stuk korter”, vertelt de woordvoerder. [Bjorn Groenen/GeR]

Check de papieren Univers donderdag 3 maart voor een reportage over ‘Schranzen op de McUni’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.