UvT’er ‘zwemt’ naar opstoetprijs

UvT-succes in de optocht  in ‘Kruikenstad’: communicatieadviseur Aniek Verhoeven was een van de winnaars. Haar carnavalsvereniging CV de Kwikmedrillekes won de prijs voor  grote loopgroep.

De vereniging deed zondag voor de 11e keer mee met de ‘opstoet’ en won de prijs voor de derde keer. Verhoeven: “Het was  super om weer te winnen, er hing een geweldige sfeer en het weer zat natuurlijk ook mee.” De belangstelling voor de optocht was groot. “Er was erg veel publiek,  iedereen reageerde enthousiast  en danste gezellig mee.” De Kwikmedrillekes bestaat volledig uit vrouwen en had als thema “Zommedêene z(w)èmmer”. Met zwembandjes aan zwommen ze door de optocht heen.

Tilburgse studentenverenigingen liepen dit jaar niet mee in de optocht. In de sociëteit van Plato was het wel feest. Roeivereniging Vidar viert maandagmiddag en -avond met zo’n honderdvijftig leden carnaval in café Brandpunt. “We hebben het pand niet afgehuurd, maar we zullen wel danig aanwezig zijn”, zegt vice-voorzitter Tommy Poll. De eigen carnavalsvereniging d’n Schuimspaone organiseert het feest.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.