(Merk)kleding maakt de man

Mensen die merkkleding dragen  zijn succesvoller dan mensen zonder merkkleding. Dat blijkt uit onderzoek van sociale psychologen Marijn Meijers en Rob Nelissen.

Meijers en Nelissen voerden verschillende experimenten uit. Bij één experiment gingen proefpersonen collecteren voor de hartstichting. Een deel van de collectanten droeg polo’s van Lacoste en Tommy Hilfiger. De rest droeg goedkope kleding.

De collectanten met merkkleding haalden bijna twee keer zoveel geld op als de collectanten zonder merkkleding. Volgens Meijers en Nelissen komt dit omdat mensen logo’s ervaren als signalen van kwaliteit. Daarbij denken ze dat enkel de besten zich die kwaliteit kunnen veroorloven.

De resultaten van het onderzoek worden binnenkort gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Evolution and Human Behavior. The Economist publiceerde al een uitgebreid verslag van de bevindingen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.