Campusdichter verovert de stad

De campusdichter van 2010, Nathan de Groot, laat definitief zijn sporen in Tilburg na met een muurgedicht naast het welbekende rode fietspad.

Tijdens de officiële opening op 4 mei knipte rector magnificus Philip Eijlander de tros ballonnen los om het de poëtische plaat te onthullen. Het gedicht, dat over Tilburg Studentenstad gaat, hangt toepasselijk naast de belangrijkste fietsroute die universiteit en stad met elkaar verbindt, ter hoogte van de Korte Schijfstraat.

De Groot: “Ik weet nog dat de organisatie van de campusdichter teleurgesteld was toen ik zei dat ik weliswaar verkozen was tot campusdichter, maar wel twee keer in het buitenland ging studeren dat jaar. Ik hoop dat ik met deze munt kan terugbetalen, want op deze manier blijf ik nog even aanwezig in Tilburg.”

Daarnaast noemde de dichter de onderwijs- en cultuurbezuinigingen. “Het woord ‘bezuinigingen’ bestaat natuurlijk uit het woord ‘zuinig’. Gemeente en universiteit moeten zuinig zijn op het kenmerkende bestanddeel van hun DNA: studerend Tilburg. Het zijn samen 25.000 studenten die de stad kleur geven.”

Nadat de dichter een uitsnede van de plaat aan de rector overhandigde, werd gedicht met alle aanwezigen samen uitgesproken. “Geheel volgens katholieke traditie”, aldus de dichter.

http://www.youtube.com/watch?v=M9eYUfJId3k

Het volledige gedicht is ook te lezen in de volgende Univers. Vanaf 12 mei in de bakken!

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.