Tilburg best communicerende universiteit

De Universiteit van Tilburg is koploper als het gaat om aanwezigheid in de media en het publieke debat. En de Technische Universiteit Delft weet van alle Nederlandse universiteiten kennis het best te verzilveren.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeks- en adviesbureau ScienceWorks. De top 10 is gepubliceerd in weekblad Elsevier. De Technische Universiteit Eindhoven blinkt uit in samenwerking met bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en de overheid. De Universiteit Utrecht verdient in absolute zin het meeste geld aan samenwerkingscontracten.

De ranking laat zien dat universiteiten elk op eigen terrein succesvol kunnen zijn. Valorisatie van kennis is op drie manieren getypeerd:  als de Ondernemende Universiteit, de Samenwerkende Universiteit en de Communicerende Universiteit.

Tilburg is dus de best communicerende universiteit. Op de overall valorisatieranking staat de UvT vijfde.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.