Zijlstra: bij late behandeling wet geen volledig overgangsjaar

Zijlstra: bij late behandeling wet geen volledig overgangsjaar

Het is belangrijk dat het wetsvoorstel omtrent langstudeerders vóór 1 september 2011 tot wet wordt verheven en wordt gepubliceerd in het Staatsblad.  Door de wet tijdig te publiceren is er een overgangstermijn van een volledig jaar voor het tarief van 3.000 euro voor langstudeerders. Als de wet later in werking treedt, is er geen volledig jaar tussen in inwerkingtreding en invoering van de verhoging.

Dat schrijft staatssecretaris Halbe Zijlstra aan de Eerste Kamer. Ook in verband met de prestatieafspraken die Zijlstra dit najaar wil maken met de onderwijsinstellingen is snelle invoering van belang. “Indien het wetsvoorstel niet voor het zomerreces wordt behandeld, kan de bereidheid van de betrokken partijen om significante stappen te zetten, kleiner zijn. De langstudeerdersmaatregel is voor de financiële borging van belang.”

Zijlstra reageert op vragen van de senatoren. De Senaat wilde van Zijlstra weten wat er zo spoedeisend is aan het wetsvoorstel en wat de negatieve consequenties zijn als het voorstel niet in september ingaat.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.