Eigen kroegentocht Tilburgse horeca

Uit woede over het feit dat de kroegentocht geen deel meer uitmaakt van de introductieweek voor studenten (TIK) organiseren de kroegen nu zelf een kroegentocht. Inmiddels hebben 24 cafés zich aangemeld voor het initiatief.

De opzet van de tocht langs kroegen aan het Piusplein, de (Korte) Heuvel, de Stadhuisstraat en de Paleisring blijft hetzelfde als voorgaande jaren.

Uit een (nog lopende) poll op de website van Univers blijkt dat de meeste UvT-studenten het ook jammer vinden dat de kroegentocht uit het programma van de TIK is verdwenen. 64 procent van de studenten vindt het ontbijt in de kroegen een fijne start van de dag. Slechts 24 procent miste tijdens de TIK-week wat verdieping en vindt het fijn dat de tocht is verdwenen.

De tocht van de kroegbazen is niet bedoeld om de TIK-organisatie, bestaande uit studenten, te dwarsbomen.  “We willen wel een statement maken naar het bestuur van de UvT”, aldus Mark Storms van café Bolle, in de papieren editie van het Brabants Dagblad.

“Met het schrappen van de tocht wordt volledig voorbijgegaan aan het belang van de horeca voor Tilburg als studentenstad. We snappen wel dat er veranderingen doorgevoerd moeten worden in het programma, maar dit is niet de manier waarop.” Ook Jaap van Ham, van café Polly Maggoo aan de Korte Heuvel, vindt de nieuwe regeling ongepast. “De horeca heeft een enorme aantrekkingskracht, waardoor studenten voor Tilburg kiezen.”

Nu de kroegen niet kunnen meeliften op het TIK-programma moeten zij zelf een manier vinden om hun kroegentocht onder de aandacht te brengen. Hoe hun promotie precies gaat verlopen willen ze nog niet prijsgeven. “Dan wordt er misschien een stokje voor gestoken. De dag dat de promotie plaatsvindt merken de mensen het vanzelf”, zegt Storms.

TIK-bestuurslid Onno Brouns (PR) laat weten dat het TIK-bestuur geen behoefte heeft om een reactie te geven op het plan van de kroegen, omdat het bestuur dat een aangelegenheid vindt tussen de universiteit en de horeca.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.