Gert Nielen, oud rector-magnificus overleden

Op 8 juli is op 85-jarige leeftijd professor Gert Nielen, voormalig rector magnificus aan de UvT overleden. Nielen was sinds 1970 verbonden als hoogleraar Informatica aan de economische faculteit van de UvT. In de periode 1973 tot 1975 was hij Rector Magnificus.

Nielen studeerde in 1956 af als Landbouwkundig Ingenieur en werkte vervolgens als systeemontwerper bij Unisys tot 1970. Daarna werd hij intern adviseur bij Philips. In 1969 werd hij Doctor in de Landbouwwetenschap. In 1970 werd hij benoemd tot Hoogleraar in de Informatiesystemen aan de Katholieke Universiteit Brabant. Vanaf 1988 was hij parttime werkzaam als hoogleraar en directeur van het Raadgevend Bureau Nielen, in 1995 werd hij benoemd tot Emeritus hoogleraar.

Nielen was grondlegger van de studie Bestuurlijke Informatiekunde. De rode draad in deze carrière is te vinden in de interesse voor het proces van gegevensverwerking. “Hoe krijg je een maximum aan informatie, aan kennis uit een minimum aan gegevens, aan leesarbeid”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.