Recensie: iPhone-app is degelijk maar niet zo gezellig

Tilburg University heeft sinds kort een echte iPhone app. Met één druk op de knop zit je midden in je rooster, je tentamencijfers, en weet je de weg naar je bus, je trein en je college.

De UvT-app bestaat uit een lijst met allerlei nuttige links voor studenten en docenten. Zo zijn alle onderzoeksscholen vertegenwoordigd met hun nieuwsfeeds en kunnen studenten checken wanneer hun college begint. Reuzehandig en het werkt ook lekker snel. Degelijk werk.

Maar nieuwsgierig als wij recensenten zijn, snuffelen wij eens wat uitgebreider rond. Is de informatie actueel? Komen wijzigingen goed door? We worden niet teleurgesteld. Het laatste weekmenu van het universiteitsrestaurant staat erop, evenals de recentste wijzigingen in het rooster en ook Flickr en Twitter zijn netjes gekoppeld. En last but not least: de nieuwsberichten van Univers.

Maar tijdens dat snuffelen gebeurde er ook iets vreemds. We voelden ons niet helemaal lekker, een tikkeltje down. De achtergrond van de app is grauwig grijs, zou het daaraan liggen? Bij het checken van de tentamencijfers werden we bijna onwel want onze onvoldoendes stonden vet in het rood op een smerig gekreukeld tentamenblaadje. Alsof het was weggegooid en weer uit de prullenmand gevist.

Wij Brabanders misten iets op deze app: de gezelligheid. De vormgeving is droog, de informatie degelijk en wat saai. Geen app om lekker je dag mee te beginnen. Verzamel daarom snel wat je wilt weten en maak dat je er wegkomt. Gelukkig gaat dat gemakkelijk: onder de knop ‘trains’ staat alleen station Tilburg Universiteit.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.