Vrouw aangerand op campusterrein

Update 15 augustus: Twee vrouwen zijn zondag 7 augustus aangerand in Tilburg-West. Een van de incidenten vond plaats op de campus van de UvT bij de Warandelaan. Het zou om dezelfde dader gaan. Beide vrouwen werden betast aan de borsten.

De aanranding bij de universiteit vond rond 18.00 uur plaats. Het slachtoffer dat anoniem wil blijven, heeft zich bij Univers gemeld.  Ze wil met deze melding graag andere studenten voor de man waarschuwen en hen aansporen voorzichtig te zijn.

De oud-studente van de UvT was op de campus voor een bezoek aan de bibliotheek. Na sluiting van de bibliotheek, besloot ze op een andere plek  ‘achter de mensa’ verder te studeren, waarna ze werd ‘aangevallen en aangerand door een jongen van rond de twintig, met een grijs vest, donker kort haar, donkere ogen, getinte huid en een oranje scooter met blauwe letters.’

De campusbeveiliging is volgens het slachtoffer op de hoogte gesteld van het incident.   Erwin Schwering, teamleider bij de beveiliging laat weten dat de vrouw is opgevangen door de afdeling beveiliging en dat de politie snel ter plaatse was. “Hopelijk resulteren de verklaring van zowel het slachtoffer als die van beveiliging in combinatie met camerabeelden van de dader, in een snelle aanhouding.”

Bij de andere aanranding ging het volgens de politie om een 51-jarige Tilburgse vrouw. Ze liep zondagmiddag  rond 15.45 uur op de Lavendelweg in de richting van de Kruidenlaan. Ze zag een scooter met daarop twee mannen die stil stonden ter hoogte van de speeltuin. Ze werd door de bijrijder aangesproken, die vervolgens in een van haar borsten kneep.

De zedenpolitie is inmiddels een onderzoek gestart.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.