Onbewoond eiland toch op lijst studiefinanciering

Het eiland Navassa mag dan onbewoond zijn, toch kun je studiefinanciering krijgen voor een studie op het eiland. Dat schrijft Minister Marja van Bijsterveldt aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP.

SP-kamerlid Ronald van Raak vroeg zich af waarom studenten op Bonaire, Saba en Statia studiefinanciering kunnen krijgen om een studie te volgen op het eiland Navassa. “Wist u dat dit eiland – buiten de Navassaanse grondduif – geen inwoners heeft?” zo vraagt hij, waar de minister volmondig ‘ja’ op antwoordt.  “In de Regeling studiefinanciering BES is aangesloten bij gangbare definities van het Caribisch gebied. In de uitputtende opsomming van landen en territoria van het Caribisch gebied is Navassa voor de volledigheid opgenomen. Het betreft uiteraard een theoretische mogelijkheid, aangezien er thans geen onderwijsinstellingen op het eiland zijn,” aldus de minister.

Navassa is ooit bewoond geweest, maar de laatste bewoners verlieten het eiland rond 1900.  Of er toen wel een school stond, weet de minister niet. Het eiland ligt in de buurt van Haïti en Jamaica.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.