Diederik Stapel groot nieuws op Twitter #stapelgate

Het nieuws dat hoogleraar Diederik Stapel data vervalst heeft en per direct door de UvT op non-actief gesteld is, is als een bom ingeslagen onder UvT-studenten, medewerkers, alumni, Tilburgers en studenten van andere universiteiten. Op verzoek van de universiteit willen medewerkers en studenten niet (of alleen anoniem) met de pers praten. Op Twitter kwam een bijna onafgebroken stroom berichten langs met de hashtags #uvt, #stapel en #stapelgate. Soms geëmotioneerd, soms kwaad en soms cynisch. Een kleine opsomming.

Vandaag veel discussie over fraude prof. Stapel. Veel onbegrip en verbazing. #uvt, aldus PHD-student Mohammed Chahim.

Nou, dan zal ik ook maar eens wat onderzoeksdata gaan verzinnen, het kan je tenslotte ver brengen in het leven. #UVT #helestevigefaal, twittert bestuurskundestudent Michiel Peters.

Het zijn nog steeds de stapelgoed weken bij de #hema. Denk dat ze daar bij de #UVT heel anders over denken. twittert Tilburger BasH

Wat knap van (jonge) mensen onder #Stapel die hun vermoeden van mogelijke fraude kenbaar hebben gemaakt #respect #UvT, aldus oud uvt promovendus Audrey Janssen Seezink.

Vraag me nu toch af welke colleges ik van Diederik Stapel heb gehad en of mijn bul op gefingeerde data is gebaseerd! #UvA #UvT #fraude, tweet Rick Vermin.

Volgens het laatste onderzoek van prof. Stapel heeft driekwart van de inwoners van Papoea nog steeds vertrouwen in zijn artikelen #uvt, zegt theologie-student Arnoud van Hulst cynisch.

Reaguurders gaan her en der los op de #UvT en #wetenschap. Onderzoek is niet nodig wanneer je eigen mening boven alles staat. #Triest, twitteren de medewerkers van studystore UvT

Beetje wrang. Bij z’n promotie werd opgemerkt dat ’t wel leek alsof hij proefpersonen met een toverstokje aantikte. #hindsight #Stapelgate, aldus Reint Jan Renes

#vonk wast haar handen in onschuld en toont ons zo maar weer eens het menselijk gebrek. #stapelgate, twittert Arnold Meulenbeld.

#stapel laat zien dat wetenschap mensenwerk is en dus per definitie feilbaar. In tegenstelling wat we er met z’n allen vaak van maken…, tweet Jan Lauwrens Haisma.

Is er volgende week weer PenW? Dan hoop ik dat ze Roos Vonk eens aan de tand voelen. Die weet zich aardig uit het debat te spinnen. #stapel, bepleit UvA-student Rico den Burger.

Hoogleraar #Stapel is bij de Universiteit van Tilburg per direct op non-actief gesteld, maar begint maandag bij InHolland, grapt René van Meurs.

Vreselijk nieuws voor zijn collega’s, phd’s, postdocs en voor de faculteit en universiteit. Iedereen is er kapot van. #Tilburg #Stapel, geeft UvT-promovenda Femke Roosmade sfeer aan.

Wat Roos Vonk had moeten zeggen: ook ik heb als onderzoeker, als wetenschapper mede gefaald. Ik moet en zal hier lessen uit trekken, zegt Remco de Boer

@remcodb @hvdriel Zeker verband. Druk op wetenschappers om aan top te komen & blijven enorm. Samen met integriteitsprobleem… #stapel #uvt, antwoordt Tilburger Aldo de Moor aan enkele twitteraars.

Als fictie schrijver zie ik allerlei complottheorie in de zaak #stapel vlees-gedrag onderz., maar ik laat het maar rusten #teveelfantasie, tweet romanschrijver Milan van Opmeer.

Frauderen is alom bekend verschijnsel, #banken, #politiek you name it! Nu professoren #stapel dit ook al gaan doen, wat valt nog te geloven?, aldus loopbaanbegeleider Henry Zandbergen.

Ophef #Stapel terecht, maar: iemand had toch die feiten kunnen controleren of falsifiëren? Dat is ook de basis van kritische wetenschap?, bekritiseert Ico Kloppenburg anderen.

#stapel is een beetje een dopinggevalletje. Dijkgraaf de Mart Smeets die het bagatelliseert, vindt communitymanager Jaap den Ouden.

En weer valt een betrouwbaar fundament onder de samenleving weg. Ditmaal de wetenschap #Stapel, meent Arjen de Wolff.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.