Premasterstudent eerder gedupeerd door langstudeerboete

Premasterstudent eerder gedupeerd door langstudeerboete

Studenten die in het verleden aan de UvT een premaster hebben gevolgd, komen eerder in aanraking met de langstudeerboete.

Tot het studiejaar 2011/2012 schreef de universiteit de premasterstudenten in als masterstudent. De inschrijftijd tijdens het premasterprogramma telt mee voor het aantal jaren dat de student tegen laag wettelijk collegegeld kan inschrijven, op basis van de Wet verhoging collegegeld langstudeerders. Dat betekent dat de studenten nog maar een jaar over hun echte master mogen doen.

Sinds het collegejaar 2011/212 schrijft de UvT de premasterstudenten daarom in als bachelorstudent. Studentenfractie SAM heeft over de kwestie vragen gesteld aan het College van Bestuur. Vice-voorzitter Puck van Tilburg: “ Studenten die hier een premaster hebben gevolgd, moeten hun master binnen een jaar afmaken om geen langstudeerder te worden. We denken dat veel studenten dit niet weten en straks onaangenaam verrast worden. We hebben inmiddels begrepen dat onze universiteit een brief heeft gestuurd naar de staatssecretaris omdat ze vindt dat deze premaster studenten onevenredig snel met het verhoogde tarief worden geconfronteerd.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.