Reactie Ronald Dol

Fractievoorzitter Ronald Dol van de PVV in Noord-Brabant heeft tegenover Univers zijn onvrede toegelicht over de verwijdering van zijn reactie. Het was niet zijn intentie om te beledigen, maar om een spiegel voor te houden, aldus de politicus.

In een reactie op het Univers-artikel over de blog van Harrie Verbon, stelde Dol dat het universiteitsbestuur van TiU fascistische trekjes vertoont. Deze uitlating werd door de redactie van Univers verwijderd. Volgens de journalistieke richtlijnen die Univers hanteert biedt de site geen platform voor het beledigen van personen. Dol vindt de verwijdering onterecht, zo bleek uit verschillende media. Tegenover Univers licht hij zijn onvrede toe.

“Ik heb er geen problemen mee als berichten niet worden geplaatst wanneer ze beledigend zijn. Maar ik heb niemand persoonlijk aangevallen. Ook was het niet de intentie om op de man af iemand te beledigen. Met die opmerking wilde ik een spiegel voorhouden, juist om de discussie te bevorderen. Het is een verwijzing naar de scriptie van Bovekerk, waarmee ik wil laten zien hoe weinig er voor nodig is om iets of iemand fascistisch te noemen.”

Dol stelt dat juist een onafhankelijk nieuwsblad als Univers zijn reactie niet had moeten wijzigen, omdat dit een open discussie in de weg staat. “Ik vind niet dat mijn vergelijking conform jullie spelregels als beledigend kan worden getypeerd. Jullie aanpassing is daarom een vorm van censuur.”

Verder vindt de politicus het uitermate vreemd dat vergelijkingen tussen de PVV en het fascisme wel vrijuit gemaakt mogen worden. “Alsof dat niet beledigend zou zijn.”

De redactie van Univers respecteert de mening van Dol maar blijft bij het eerder ingenomen standpunt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.