Universitair opgeleiden meest baanzeker

Universitair opgeleiden voelen zich het meest baanzeker. Het vertrouwen in de financiële toekomst is onder Mbo’ers het laagst.

Dit blijkt uit de nieuwste editie van de Tilburg Consumer Outlook Monitor (Tilcom) van Tilburg University en CentERdata onder Nederlandse consumenten.  De angst om werkloos te worden is aanzienlijk toegenomen. Voor 2012 schatten werkende Nederlanders hun kans om werkloos te worden in op 18%. In het derde kwartaal van 2011 werd deze kans nog op 16% ingeschat.

Van alle opleidingsgroepen zijn Mbo’ers het minst positief. Zij schatten de kans op baanverlies het hoogst in: 21% . Universitair geschoolden voelen zich met 15 % het meest baanzeker.

Andere interessante gegevens die uit het onderzoek naar voren kwamen: maar 4 % van de Nederlanders is van plan in  2012 een huis te kopen en slechts 6 % is van plan een nieuwe auto aan te schaffen. Vakanties blijven echter hoog op de agenda staan. 52% wil een vakantie boeken van minstens zeven aaneengesloten dagen.

De Tilburg Consumer Outlook Monitor (TILCOM) peilt driemaandelijks de emoties van ruim 2.500 Nederlanders over de economie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.