Bieb en Fontys naar Spoorzone

De bibliotheek vertrekt uit het stadscentrum. In 2016 verhuist de bieb, nu nog gevestigd aan het Koningsplein, naar de Spoorzone. Ook Fontys Hogescholen gaat (deels) naar het spoorgebied verkassen. Het gaat om de Hogeschool Journalistiek en de Academy for Creative Industries.

Aan de twee scholen hebben ongeveer 3000 studenten les. Er werken 250 medewerkers. Fontys trekt 30 miljoen uit voor nieuwbouw. Daarvoor is 12.000 vierkante meter nodig. De ontwikkelingen voor de verhuizing van de bibliotheek staan nog in de kinderschoenen. Volgens wethouder Marieke Moorman moet er nu eerst een planstudie komen hoe de bibliotheek van de toekomst er uit gaat zien.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.