UPDATE: Wel of geen University College

Komt er nu een University College of komt dat er niet? Het lijkt er steeds meer op dat de plannen van de baan zijn of, op zijn minst, minder vergevorderd dan eerst werd gedacht.

Dit voorjaar werd volgens toenmalig collegevoorzitter Hein van Oorschot een haalbaarheidsonderzoek naar het financiële plaatje van een UC in het kloostercomplex De Rooi Harten aan de Bredaseweg gedaan. Dit zou te duur zijn, later werden nog andere varianten besproken.

Tijdens een faculteitsvergadering van de Faculteit Sociale Wetenschappen opperde directeur Hans Dieteren vorige maand het idee om de nieuwbouw van de faculteit te combineren met de komst van een University College op de campus. Vandaag zei Dieteren: “Het CvB is minder ver met de plannen voor zo’n University College dan we dachten. De vraag is of de universiteit überhaupt wel zo’n College wil. Ook die vraag wordt beantwoord in het Strategische Plan.”(MW)

UPDATE vrijdag 2 november 11:30: Tijdens de 74e Universiteitsraad is door de nieuwe collegevoorzitter Koen Becking gemeld dat het University College definitief niet gevestigd gaat worden in het kloostercomplex. De discussie rondom de inhoud van het University College blijft volgens Becking open. (TS)

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.