Meeus benoemd tot hoogleraar Ontwikkelings psychologie

Wim Meeus is door de UvT benoemd tot hoogleraar Ontwikkelingspsychologie. Met ingang van 1 januari bekleedt hij deze functie een dag per week en doet hij onderzoek naar de persoonlijke en sociale ontwikkeling van mensen in de adolescentiefase.

Het onderzoek van Meeus omvat een serie van 19 sociaalpsychologische experimenten naar gehoorzaamheid én veldonderzoek naar religieuze bekering van jongeren. Ook omvat de serie onderzoek naar de structuur en inhoud van politieke opvattingen van jongeren en onderzoek naar opvoeden in Nederland. Meeus heeft zich vanaf het einde van de jaren ‘80 geconcentreerd op langdurig onderzoek bij volwassenen, waarbij hij vooral keek naar de ontwikkeling van persoonlijkheid en identiteit, persoonlijke relaties en probleemgedrag.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.