Facebook-actie voor katholieken door Frank Bosman

Trotse katholieken, bestaan ze nog? Jawel, en het bewijs daarvoor is te vinden op Facebook. Samen met Eric van den Berg opende UvT-theoloog Frank Bosman een Facebook-pagina waarop katholieken foto’s van zichzelf kunnen plaatsen.

De katholieke kerk verkeert in zwaar weer. Maar Bosman is er het type niet naar om bij de pakken neer te zitten. De “meest spraakmakende theoloog van 2011” publiceerde eerder het boek God houdt wel van een geintje en introduceerde vorig jaar de ludieke religie-stresstest. Nu heeft hij samen met Eric van den Berg een Facebook-pagina voor katholieke gezichten geopend. Een pagina vol trotse katholieken, die nog altijd blij zijn met hun geloof en de katholieke kerk.

De pagina is een reactie op de Tilburgse pastoor Harm Schilder, die in de Emmauskerk foto’s ophing van mensen die zich uit willen schrijven bij de katholieke kerk.

“Wij draaien het om,” schrijven de initiatiefnemers op de Facebook-pagina. “Wij zetten onze naam en onze foto op deze groep. Omdat we katholiek blijven. Om de kerk mooi en liefdevol te maken.” Bosman wil zich met de actie niet per se afzetten tegen de Tilburgse pastoor. Hij wil vooral een positief signaal vanuit de katholieke hoek geven.

Op dit moment telt de pagina 541 katholieke gezichten.

Facebook.com/groups/katholiekegezichten

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.