Ander herkansingsmodel bij TiSEM

De tijd van onbeperkt tentamens herkansen is binnenkort voorbij op de economische faculteit. Tenminste, als het aan de faculteitsraad van TiSEM ligt. De raad verzoekt het bestuur om het huidige model voor herkansen te veranderen.

Voortaan zou het laatst behaalde cijfer moeten tellen en niet het hoogst behaalde cijfer. Is bij het eerste tentamen echter een voldoende behaald en bij het tweede een onvoldoende, dan wordt het cijfer automatisch een 6. Daarnaast stelt de raad ‘maximalisering van het aantal pogingen voor’. Ofwel: oneindig tentamens herkansen wordt verleden tijd. Een voorwaarde is wel dat recente en representatieve tentamens op Blackboard beter beschikbaar zullen zijn. Dat is al verplicht, maar de faculteitsraad wil dat hier strenger op wordt toegezien.

Tentamentoerisme
Het volledige voorstel moet ‘tentamen toerisme’ voorkomen. Te vaak gebruiken studenten (her)tentamens om de toets alvast te verkennen of proberen ze een nog hoger cijfer te halen. Dit levert docenten extra werk op en de faculteit extra (surveillance)kosten. Aanpassing van het examenreglement moet dit in de toekomst voorkomen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.