Univers scoort weer

Op het nationale Kringcongres van de Universiteits- en HBO-bladen heeft Univers weer gescoord. Een derde en een vierde prijs. De eerste prijs voor het studentenverhaal ging naar Delta, het blad van de TU-Delft. Sensor ging er vandoor met de eerste prijs voor beste cover, gemaakt door fotograaf Ralph Schmitz.

Het was wel een journalistiek dagje gisteren. Overdag het Kringcongres, ’s avonds de uitreiking van de Tegel voor de beste journalistieke producties in Nederland. Bij de Tegeluitreiking was er sprake van genoeg tegels voor een badkamer, op het Kringcongres werden maar twee prijzen uitgereikt. Bij beide scoorde Univers-magazine.

Het verhaal over rolstoelcabaretier en UvT-er Jaap Bressers behaalde een vierde prijs in de categorie ‘studentverhaal dat niet over studie gaat’. Juryvoorzitter Ionica Smeets citeerde uit het juryrapport: “Dit artikel is vanaf de eerste zin pakkend. Een origineel en luchtig geschreven vraaggesprek terwijl kitsch op de loer ligt bij dit onderwerp. Het is een mooi verhaal, over een tweede kans voor iemand met een onvermoed talent, die de hoop niet opgeeft maar vanaf zijn nieuwe plek in het leven gewoon verder opstoomt om zijn droom waar te maken. Dat is prikkelend, zeker voor studenten die ongetwijfeld wel eens de moed willen opgeven. Het interview is bondig genoeg om tijdens college even snel te lezen voor een morele oppepper.” Het verhaal is geschreven door Bart Smout.

Kotscover

De beruchte kotscover van de Univers Uitgids werd ook gewaardeerd door de aanwezigen van de landelijke pers en de studentenpers. De cover won een derde prijs. De cover deed destijds veel stof opwaaien en werd zelfs tijdelijk uit de bakken verwijderd. Vorig jaar won Univers de eerste prijs met de Stapelcover.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.