Docenten TLS en TSB houden zich niet aan OER

Fractie Front heeft tijdens de Universiteitsraad van vandaag een punt van bezorgdheid uitgesproken over het niet nakomen van richtlijnen uit de Onderwijs- en Examenregeling (OER) door docenten van TLS en TSB.

Zij zijn volgens de regels van het OER verplicht hun studenten een proeftentamen aan te bieden. In de praktijk doen zij dat niet en overtreden daarmee de regels van het OER. Studenten horen zich wel altijd aan de OER-richtlijnen te houden en worden vergaande consequenties voorgehouden wanneer zij de regels overtreden.

Fractie Front riep rector magnificus Philip Eijlander op dit signaal op te pakken. Eijlander reageerde instemmend en zei geschrokken te zijn van de hoeveelheid vakken waarover het ging. Daarnaast opperde hij dat wanneer dit daadwerkelijk zo is het zelfs een mogelijkheid zou kunnen zijn een dergelijke regelgeving uit de OER te schrappen. Hij heeft in ieder geval toegezegd in gesprek te gaan met alle vice-decanen van betreffende faculteiten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.