Minder animo voor studie aan UvT

De Universiteit van Tilburg verliest zowel bij bachelorstudenten en masterstudenten langzaam marktaandeel ten opzichte van andere universiteiten. Wel worden er meer diploma’s uitgereikt. Dat blijkt uit cijfers over 2008-2012. “Het lijkt erop dat een effectieve bachelorwerving noodzakelijk is. Ook wat betreft de nieuwe masterinstroom moet de universiteit alert zijn,” schrijft het universiteitsbestuur aan de Universiteitsraad.

Het marktaandeel eerstejaars bedroeg in 2012 4,7 procent, een jaar eerder was dat 5,3 procent. Het gaat om eerstejaars-instelling, dus zowel om studenten die van het vwo afkomen als om studenten die van een andere universiteit overstappen.

In 2011 werden er 1778 bachelordiploma’s uitgereikt, ongeveer 300 meer dan in 2010. Het marktaandeel ten opzichte van andere universiteiten bleef hierbij gelijk. Ook het aantal masterdiploma’s steeg van 2224 in 2010 naar 2812 in 2011. In dat jaar zetten veel studenten een eindspurt bij hun studie in vanwege de dreigende langstudeerboete. Het marktaandeel bij de masterdiploma’s steeg van 6,7 procent in 2010 naar 7,3 procent in 2011.

Het is belangrijk om de instroom van studenten op peil te houden, omdat de universiteit per student geld van de overheid krijgt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.