Eten op de campus goed te doen
Welk restaurant op de campus komt het beste uit de bus? Vandaag werd de evaluatie van de catering en horeca exploitanten 2013 op de campus van de Universiteit van Tilburg besproken in de Commissie Financiën en Infrastructuur. Uit de evaluatie bleek dat, op één uitzondering na, de uitbaters voldoen aan de voorwaarden. Vooral de kleinere locaties doen het goed.
De locaties worden getest op de werkwijze, hygiëne, houdbaarheidsdatum, etcetera op twee momenten gedurende het jaar. Vier keer per jaar wordt er onderzoek gedaan naar de klantvriendelijkheid van de exploitanten. De Döner Company was de uitzondering. Zij hadden bij de eerste bezichtiging een score die onvoldoende was, maar hebben zich daarna gelijk hersteld. Tijdens de tweede bezichtiging was alles weer voldoende.
Het restaurant, beter bekend als de Mensa, steekt met kop en schouders boven de rest uit, met een perfecte score van 100 procent. Daarna volgt Academia, met een bijna perfecte score (97 procent). De Esplanade is sinds de eerste meting het snelst achteruit gegaan, met een daling van 10 procent. Top Croque en de Döner Company hebben een lichte stijging in de scores. De overige exploitanten, Pepper en Cobbenhagen, schommelen nog met de scores.
Op het gebied van klantvriendelijkheid worden overal voldoendes gehaald, met scores die variëren van een 6 tot een 8,3. Top Croque staat qua klantvriendelijkheid bovenaan en Academia sluit het rijtje.
Klachten
Tijdens de commissievergadering hadden alle fracties vragen over de de gevolgde systematiek van het evaluatie- onderzoek. Gabe van der Zee, directeur Facility Service, gaf aan dat dit de gevraagde manier van rapporteren was. De AbvaKabo stelde nog vragen over de Banqueting, het verzorgen van lunches en borrels. De medewerkers van de universiteit moeten dit afnemen bij Sodexo en La Cloche, de zogenaamde gedwongen winkelnering. Deze tak van de catering was niet in de evaluatie meegenomen en daar waren volgens de AbvaKabofractie de meeste klachten over. Gabe van der Zee gaf aan dat te weinig respondenten op dat vlak waren om hier iets over te kunnen zeggen in de evaluatie.
De fractie Onafhankelijken wilde graag weten of de studenten en medewerkers zich wel thuis voelen met de eetgelegenheden op de campus. “Wij krijgen vaak te horen dat studenten en medewerkers buiten de campus gaan eten”. De directeur van Facility Service vond dat deze discussie thuishoorde bij de bespreking van de Vastgoedvisie. Vaststelling van de evaluatie van de catering is tijdens de Uraad op 27 september.