Voer voor VRIJMIBO

Yup, het is weer vrijdag. Zaagmans (die komt altijd op woensdag de week doorzagen weet u wel), ligt al weer twee dagen achter ons en voor ons strekt het weekend zich uit. Voor het losbarst een korte beschouwing op het TiU-nieuws van afgelopen week.

Goed, wat was het voor een week? Nogal saai, qua onderwijsnieuws en nieuws over onze campus. Daarom eerst deze follow up over de samenwerking van Tilburg University met een Colombiaanse universiteit. Gevolgd door het bericht over aftredend bestuursvoorzitter van Fontys Hogescholen, Marcel Wintels. Wintels wijst de koppeling tussen onderwijsbudget en prestatieafspraken ten strengste af. ‘Fouter dan fout’, oordeelt hij.

Verder ging het vooral heel veel over geld deze week. Zo kan projectontwikkelaar Bas van de Ven twee ton tegemoet zien van de gemeente Tilburg vanwege vertraging bij de bouw van het studentencomplex aan de Noordhoekring. Ook Jolanda de Vries en Anne Roukema van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences ‘cashten’ flink. Van CZ krijgen ze 2,5 ton subsidie voor screening bij borstkanker. Duo besloot op haar beurt weer om arme studenten met rust te laten voortaan. Ga dus vooral niet werken student, zo houd je de deurwaarder buiten! Ook in de commissie Dagelijks Bestuur was er discussie over geld.
Houden we over: Geert Wilders. Geert Wilders, zeggen jullie wellicht? Wat wil die nu weer? Nou, de platinablonde oppositieleider wil nog steeds hetzelfde. Uit de EU stappen met ons land. Gaat miljarden opleveren, volgens een onderzoek dat hij liet uitvoeren. Onzin, reageerde het kabinet geheel volgens verwachting. Ook TiU’s hoogleraar Sylvester Eijffinger ziet werkelijk niets in een vertrek uit de EU. Was dan niemand het met Wilders eens? Jawel. Volgens Thierry Baudet,  ex-Tilburg University zou het rapport wel eens een game changer kunnen zijn.

Wilders en de EU, het is een beetje een grijs gedraaide plaat. Want hoe realistisch is het nu, dat ons landje houdoe zegt tegen Brussel? Niet heel erg toch. Het is tijd voor nieuwe ideeën! Daarom is iedereen welkom op TedXTilburgUniversity op donderdag 13 februari. Daarover volgende week meer.

Maar eerst vieren we feest op dinsdag, want Univers bestaat 50 jaar! Iedereen is welkom, dus schrijf je nog snel in.

Fijn weekend!

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.