LGBT studentenvereniging opgericht

Tilburg was de enige universiteit zonder een studentenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT). Gênant, vond een groep studenten. Daarom staken vijf studenten de koppen bij elkaar wat resulteerde in studentenvereniging VITRUVIAN.

De focus van VITRUVIAN ligt nu op het bekend maken van de vereniging bij de bredere studentenpopulatie. Op 13 maart presenteert het bestuur daarom een film over transgender zijn tijdens Gender Unlimited, een dag die in het teken staat van het nieuwe beleid van Tilburg University op dit gebied. Het is onduidelijk wat dit nieuwe beleid zal inhouden. President Pieter Donkers: “De film richt zich op hoe het is om te leven als transgender, niet echt op het hele proces dat een transgender door maakt.”

Vorige week donderdag zijn er plannen gemaakt om VITRUVIAN uit te breiden. VITRUVIAN is niet alleen voor LGBT-studenten, maar voor iedereen. Er zal een focus liggen op artistieke activiteiten. Daarnaast is er ruimte voor studenten die over zaken rondom seksualiteit willen praten en zullen er regelmatig borrels zijn.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.