Eén platform voor al je schoolwerk

Het platform Studle is vandaag gelanceerd. Een groep van negen economiestudenten heeft anderhalf jaar gewerkt aan een site die studenten van Tilburg University makkelijker met elkaar laat samenwerken. Ze kunnen samenvattingen met elkaar delen, vragen aan elkaar stellen en boeken van elkaar overkopen.

“Het idee is simpel”, zegt Thomas Janssen, één van de ontwikkelaars. “We bieden één platform aan waar meerdere dingen mee gedaan kunnen worden, zodat je niet drie of vier sites nodig hebt die je bij je studie kunnen helpen.”

Studle zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om Facebook, Marktplaats of andere forums te gebruiken voor het maken van huiswerk of (ver)kopen van boeken. Doordat studenten samenvattingen kunnen delen en verbeteren, hoeven ze geen dubbel werk te doen. “Je ziet toch wel vaak dat studenten jaar op jaar dezelfde samenvattingen maken die vrijwel hetzelfde blijven. Wij hebben juist bedacht dat die samenvattingen online blijven staan en door een nieuwe groep studenten verbeterd wordt.”

Een ander belangrijk onderdeel van de site is de boekenmarkt. Het is vergelijkbaar met Marktplaats of  Bol.com waar je boeken te koop aanbiedt. “Het verschil is dat studenten van de campus onderling afspraken met elkaar kunnen maken over prijs en ophaal of afbreng locatie. Hierdoor gaat het verhandelen sneller en het is vaak goedkoper.”

Het is de bedoeling dat in het eerste jaar alle economiestudenten met Studle gaan werken. De ontwikkelaars verwachten dat er daarna genoeg mond-op-mondreclame is gemaakt zodat de andere faculteiten er ook kennis mee zullen maken.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.