Nieuwe bewegwijzering met juiste informatie

De komende twee weken worden alle borden op de campus vervangen. De oude borden stonden er al twintig jaar en gaven niet meer de juiste informatie. De bewegwijzering in gebouwen wordt ook aangepast. Volgens Paul Hoeijmans, Hoofd Real Estate Management, is de nieuwe bewegwijzering rustiger en strakker.

“De oude borden staat vol met informatie die niet meer klopt. Het verwijst naar zalen en plekken die al zijn veranderd en dat schept onduidelijkheid”, zegt Hoeijmans. “De nieuwe borden staan allemaal voor het gebouw op dezelfde manier en op dezelfde hoogte, met de juiste informatie en het nieuwe logo. We hebben ervoor gekozen om op de borden alleen de naam van het gebouw en de letter erop te zetten. Veel studenten gebruiken de TiU studenten app, dus het is niet meer nodig om overal precies aan te geven wat waar is. Door de nieuwe opzet, voorkom je tevens dat bij verhuizingen alle buitenborden aangepast moeten worden waarop voorheen ook naar afdelingen of instituten werd verwezen. Op de hoofdassen op de campus worden nog zuilen geplaatst met een plattegrond.”

Naast de bewijzering buiten worden ook de borden in de gebouwen vervangen. “Zoals de bewijzering nu bij het Cobbenhagengebouw is, gaan we dat ook bij de andere gebouwen doen. Dit gaat wel een aantal jaar duren. Dit loopt grotendeels in lijn met de renovaties die gaan plaatsvinden.”

Er wordt wel eens een foutje gemaakt. De twee borden die bij het Esplanade en Dante gebouw staan, worden vanmiddag vervangen. “De borden staan te ver voor het gebouw en ze staan in een ruit. Bij nader inzien willen we ze in een vierkant zetten, dat is praktischer.”

De nieuwe bewijzering kost in totaal 27.000 euro. Volgens Hoeijmans is het goedkoper om alles te vervangen dan te renoveren.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.