Nieuwe medewerkersfractie: TiU international

Een nieuwe speler in de Universiteitsraad. Acht internationale academici van de economische faculteit hebben zich onder de naam TiU international verkiesbaar gesteld voor de medewerkerszetels van de Universiteitsraad. Een belangrijk punt is het internationaliseren van de Universiteitsraad. Volgens initiatiefnemers Klein en De Jong profiteert de universiteit als geheel daarvan.

[singlepic id=1662 w=320 h=240 float=]

“In het strategisch plan is het verlangen opgenomen om de universiteit op alle niveaus internationaal te maken,” zegt Tobias Klein, de lijsttrekker. “Dus is de oprichting van een internationale speler in de Universiteitsraad van groot belang.” De lijst loopt verkiezingen onder de naam TiU International. Volgens Klein is de universiteit op veel manieren al geïnternationaliseerd, maar is het een gradueel proces voor de gehele universiteit. De andere medewerkersfracties, ABVAKabo en Onafhankelijken, staan open voor het idee, maar zijn er volgens Klein nog niet klaar voor om internationalen aan hun kieslijst toe te voegen. Daarom werd er op het laatste moment een groep mensen samengesteld uit het eigen netwerk en staan er nu alleen TiSEM-medewerkers op de lijst. “We hopen natuurlijk in de toekomst op medewerkers van alle faculteiten, maar we moesten snel mensen vinden. Het gaat niet gebeuren als we er zelf niet aan beginnen.”

Internationaliseren is geen doel op zich voor de lijst. Het is voor TiU International ook een middel om de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te verhogen. “Internationale studenten en medewerkers hebben veel goede ideeën die we nu mislopen. Nederlandse studenten en medewerkers kunnen van die ideeën profiteren,” zegt Klein. Nummer twee op de lijst, Frank de Jong, is het daar mee eens: “We hebben een positief perspectief en Nederlanders kunnen daar van profiteren.” De twee professoren denken dat de Universiteitsraad internationale leden prima qua voertaal (Engels) kan accommoderen. Mocht dit toch een probleem worden, dan kunnen Klein en De Jong naar eigen zeggen op steun rekenen van mensen hoger op de facultaire ladder. Daarnaast hopen de twee dat TiU international een weg plaveit naar een internationale studentenfractie.

De lijst voor TiU International staat hieronder:

1.            Tobias Klein, DE, Associate Professor, EOR

2.            Frank de Jong, NL, Full Professor, FIN

3.            Martin Salm, DE, Associate Professor, EOR

4.            Yachang Zeng, CN, Assistant Professor, ACC

5.            Fabio Braggion, IT, Associate Professor, FIN

6.            Marco Da Rin, IT, Associate Professor, FIN

7.            Renata Sotirov, CR, Associate Professor, EOR

8.            Bas Werker, NL, Full Professor, EOR

Foto credit: Ben Bergmans

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.