Stemmen op de campus

Er stond geen rij, maar uitgestorven was het ook niet. Er staat zelfs iemand bij de ingang die mensen tegen houdt, zodat het binnen niet te druk wordt. 101 stemmers tot nu toe, geeft de voorzitter van het stembureau aan, als we rond half elf het stembureau op de campus betreden. Geen slechte score voor de vroege ochtend, er werden vorige keer bijna 1400 stemmen uitgebracht.

Na inlevering van het stembiljet en na het tonen van legitimatie, krijgen stemgerechtigde Tilburgers een biljet, waar ze hun stem mee kunnen uitbrengen. Vorige keer kozen de meeste mensen die op de campus stemmen voor VVD, PvdA of D66, of dat nu ook zo is wordt morgen bekend.

Overigens is een stembureau op de campus niet het enige initiatief waarmee de Tilburgse gemeente probeert het de studenten zo makkelijk mogelijk te maken. Zo konden nachtbrakers dit jaar hun stem al vanaf middernacht uitbrengen bij een stembureau in het centrum. Handig na het stappen. Veel werd hier overigens geen gebruik van gemaakt, maar alle beetjes helpen om de opkomst te verhogen.

Wie in Tilburg stemt, loopt trouwens kans een UvT-student tegen te komen. Bij tien stembureaus in Tilburg houden studenten van de universiteit zogeheten exitpolls. De studenten vragen niet alleen op welke partij gestemd is, maar willen ook weten wat de overwegingen bij de keuze waren (landelijke of lokale aspecten), of er op een persoon of partij gestemd is en wat vier jaar geleden de favoriete partij was. De resultaten van de enquête worden rond 23.00 uur vanavond gepresenteerd op de verkiezingsavond in de Nieuwe Vorst.

[slideshow id=152]

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.