Miley Cyrus als vak op Amerikaans college

Miley Cyrus komt met haar sloopkogel overal binnen. Deze zomer is ze zelfs als vak te volgen. Het Skidmore college, een liberal arts school in New York, biedt deze zomer het vak ‘de sociologie van Miley Cyrus: afkomst, klasse, gender en Media’.

Het vak wordt aangeboden door sociologie professor Carolyn Chernoff, die op het idee kwam toen ze Miley zag twerken tijdens de VMA awards. Het vak richt zich op kernthema’s als afkomst, klasse en geslacht. De ex-Disney ster die zich ontpopte tot provocerend popidool wordt als middelpunt gebruikt voor sociologische ideeën over identiteit, entertainment, media en roem.

Acht uur per week kunnen studenten zich bezig houden met Miley, maar studenten kunnen volgens Chernoff niet achterover leunen. “Twerken doe je maar in je eigen tijd.”

Miley is overigens niet de eerste popster die naamdrager wordt van een vak. Eerder werden al eens de namen van onder andere Micheal Jackson, Beyonce, Lady Gaga, Jay-Z en Kanye West aan een vak verbonden.

Door Pedro Rombouts

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.