Voer voor VRIJMIBO

Bang dat je vanmiddag stilletjes in je doodgeslagen biertje staat te turen, tijdens de VRIJMIBO? Omdat je te weinig gesprekstof hebt, daar op het terras van de Korte Heuvel of aan de tap bij Bolle? Geen nood, Univers serveert voer voor de VRIJMIBO.

Ja, hoor eens even, de verkiezingen zijn nog niet begonnen of de fracties zijn nu al bezig je in hun kamp te lokken. Jullie hebben ze vast ook al gezien, de zwermen blauwe SAM-polo’s en groteske groene spandoeken van Fractie Front. Volgende week duiken ze weer op studenten als guppy’s op visvoer.

Daar zouden we cynisch over kunnen doen, maar het is natuurlijk ook wel mooi, al dat engagement. Wat nou luie student. Na het maken van Univers nr. 11, een echt verkiezingsnummer met alle ins en outs over de verschillende fracties, weten wij wel anders.

Durf jij die stap verder te gaan? Check dan ook even onze website, als je nóg meer wilt weten. Daar schreven SAM en Front beide een opinie.

Weet je wie een stapje verder ging? Deze Noorse studente. Gaat gewoon in een grot leven. Welja joh, doe maar lekker gek. Je eigen Utopia in een grot. Moet kunnen hoor.

Onze inschatting is dat hoogleraar Europese Studies Paul Scheffer er niets van moet hebben. Hij pleit voor een Europese grondwet voor Europa. Meer weten? Vanmiddag om 16.15 uur houdt hij zijn oratie in de aula van de universiteit en in de volgende Univers Magazine verschijnt een interview met Scheffer.

Voor de campuskat is wetteloosheid haar (of is het zijn, we hebben het niet gecheckt) DE modus operandi. Het beestje wandelde doodgemoedereerd onze redactie op. Plaatjes! Beetje spinnen enzo, kopjes geven. Uit het raam kijken. Geenszins intimiderend, zoals de modewereld wel kan zijn. Althans, dat beweert Miriam Swaans, eigenaresse van de kekke webshop Dresses Only. Zij schittert deze keer in de Pasion, Fear & Faith in het magazine.

Weet je wat ook zo intimiderend kan zijn, en jongens jullie weten waar we het over hebben, een condoom omdoen op het moment suprême. Dat gehannes met die gepimpte schapendarm terwijl je probeert strak in het gelid te blijven: dodelijk. Maarrrr. De wetenschap biedt uitkomst! Er is nu een condoom dat je met een slicke handbeweging omdoet. Dankzij de wetenschap. Valorisatie ten top, volgens onze redacteur Bart Smout.

Voor deze verkiezingen komt het kleinood te laat, maar mocht SAM of Front volgend jaar besluiten de obligate waterflesjes in te ruilen voor deze Wingman, dan weten wij wel wie de verkiezingen gaat winnen in 2015.

Evengoed: vergeet volgende week niet te stemmen!

Fijn weekend iedereen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.