Uitslag verkiezingen

De verkiezingen voor de Universiteitsraad zijn gewonnen door Fractie Front. Zij haalden 3177 stemmen binnen en SAM 2480.  Er was een grotere opkomst dan ooit. In een overvol Cz120 presenteerde Thijs Pieters de uitslagen. Bij de fracties voor de medewerkers kreeg de Abvakabo 425 stemmen, de Onafhankelijken 422 stemmen en TiU International 262 stemmen. Concreet krijgt studentenfractie Front nu vijf zetels in de Universiteitsraad, studentenfractie SAM vier zetels, de ABVAKABO vier zetels (drie minder dan vorig jaar), de Onafhankelijken drie zetels (+1) en nieuwkomer TiU international twee.

Nina van Gestel van Front is ‘onbeschrijflijk blij’ dat ze een zetel in de Universiteitsraad krijgt. “Iedereen heeft hard gewerkt, maar het gaat natuurlijk om het beleid. Ik ben tegen het BSA in het derde en vierde jaar en ik ben een grote tegenstander van de verplichte colleges.”

Jorien Fase, fractie SAM: “We zijn ongelofelijk trots op de vier kandidaten die een zetel hebben gekregen. Iedereen heeft het hele jaar keihard gewerkt en wij blijven achter onze standpunten staan. Tijdens de verkiezingen zijn we dicht bij onszelf gebleven en we zijn blij met de hoge opkomst. Ik denk dat we met vier zetels nog steeds kunnen realiseren, wat we willen realiseren. Die sportkantine komt er.”

Bastiaan Litjens, lijsttrekker van fractie Front: “Het is fantastisch om de vijfde zetel te winnen. We hadden van tevoren niet verwacht te winnen, maar we hebben de campus groen gemaakt en door echt één team te blijven, hebben we het voor elkaar gekregen. Ik zie de samenwerking met fractie Sam graag tegemoet.” Op de vraag of Front alles gaat waarmaken wat ze beloofd hebben, zegt Bastiaan: “Een slogan is nog geen beleid”.

De hele week maakten SAM en Front reclame voor de verkiezingen, waarbij met name Front erg veel troepen inzette. Rachel Verstraeten, kandidaat fractie SAM: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar het is wel een redelijke afspiegeling van de campagne. We waren namelijk zwaar in de minderheid.” Joris Berns, kandidaat fractie Front: “We hebben als een team alles gegeven en de winst is ook echt verdiend. Ik vind het jammer dat ik persoonlijk niet heb gewonnen, maar de selectie die er nu in zit, is geweldig.”

Bij de medewerkers veroverden de Onafhankelijken een zetel erbij. Tjits Roselaar: “We hebben alleen maar gewonnen. Er is wel een nieuwe fractie bijgekomen (TiU international), maar dat vind ik juist interessant.” Marinus Verhagen van de Abvakabo: “We hebben mazzel gehad dat we de vierde zetel nog hebben.” Op die vierde zetel komt Hilde Verbraak, personeelsfunctionaris bij TSB: “Ik ga erop toezien dat de reorganisaties zorgvuldig plaatsvinden, dat is mijn specialiteit.”

Nieuwsgierig naar de gehele uitslag: hier!

[imagebrowser id=159]

Geschreven door Naut van der Mede en Francine Bardoel

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.