Helft van studentenstemmen naar D66

D66 kan op de helft van de studentenstemmen rekenen bij de Europese verkiezingen van donderdag. De VVD krijgt naar verwachting twintig procent van de studentenstemmen. Dit blijkt uit een peiling van adviesbureau Unipartners. Het bureau vroeg aan 500 studenten of en wat ze gaan stemmen. Dit meldt Spits.

Slechts tien procent gaat zeker niet stemmen en vijftig procent zegt zeker wel te gaan stemmen. Daarmee ligt het opkomstpercentage hoger dan bij elke andere bevolkingsgroep. De opkomst van de verkiezingen in 2009 lag op 36,9 procent.

De studenten weten echter niet op wie ze gaan stemmen, sterker nog, de meeste weten niet wie de  kandidaten zijn voor de verkiezingen. Slechts drie procent kon D66-lijsttrekker, Sophie in ’t Veld, als kandidaat noemen.

De studenten die gaan stemmen ziet het als hun democratische plicht. De groep die aangeeft niet te gaan stemmen, geven als reden dat ze te weinig van de Europese Unie weten om een beslissing te maken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.