Books 4 Life sluit tijdelijk deuren

Niemand verdronken gelukkig, maar de tweedehands boekenwinkel Books 4 Life in het Cobbenhagen-gebouw moet wel een paar weken dicht. De zaak had eind juli veel wateroverlast, maar door de vakantieperiode kwam het personeel er pas deze week achter.

“We hebben geluk gehad”, zegt Elly Hoogstad van de boekenzaak. “Er is maar één doos boeken nat geworden. Die stond toevallig op de grond. Het water heeft de boeken in de stellingen en de apparatuur gelukkig niet geraakt. De deuren hielden veel water tegen.”

Een vrijwilliger wilde afgelopen maandag wat papierwerk ophalen. Toen trof hij de ‘rampplek’ aan. Balen voor de boekenwurm, want Books 4 Life moet een paar weken dicht. Wat er nog moet gebeuren? Een nieuwe vloerbedekking. En als die eenmaal gelegd is, dan hoopt de winkel begin september weer zijn deuren te openen.

Books 4 Life verkoopt tweedehands boeken die worden geschonken door particulieren. De opbrengst gaat naar goede doelen, zoals Oxfam Novib en Amnesty International. In 2013 bracht de verkoop vijftienduizend euro op.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.