Kleine hoeveelheid asbest gevonden op de campus

In de buurt van het Goossens-gebouw is vanochtend asbest gevonden. Een bouwbedrijf was bezig met graafwerkzaamheden en trof daar één plaat aan die sporen van asbest bevatte. Volgens Tilburg University gaat het om zo’n minimale vondst dat er geen gevaar is voor de gezondheid.

Een halve meter diep werd de plaat gevonden. Uit voorzorg is de plaat samen met een aantal kubieke meter grond verwijderd. “Onderzoek heeft uitgewezen dat de vondst niet schadelijk is voor de gezondheid”, meldt Tineke Bennema, woordvoerder van de universiteit. Door de hoge grondvochtigheid heeft het asbest namelijk geen kans om te ontsnappen.

Er zijn bodemmonsters naar een laboratorium gestuurd. De definitieve uitslag is volgende week maandag 25 augustus binnen. Dan kunnen de werkzaamheden weer worden hervat.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.