PhD in chocolade

Chocoladeliefhebbers opgelet: aan de universiteit van Cambridge start een nieuwe studie die het proces van chocolade smelten gaat bestuderen. Waarom? Om te kijken of chocolade misschien in vaste vorm kan blijven bij warmte.

Feitje: chocolade smelt ongeveer bij de temperatuur van je lichaam. Professoren achter deze studie willen kijken naar de mogelijkheid om de temperatuur van het smeltpunt te verhogen, zodat chocolade in warme klimaten beter kan worden opgeslagen en verkocht.

De experimentele studie duurt drieƫneenhalf jaar, wordt volledig vergoed en start januari 2015. Eisen? Je moet ervaring hebben met experimentele onderzoeken, je moet minimaal vier jaar aan de universiteit hebben gestudeerd en een goed gemiddelde hebben voor de vakken physics, chemistry, materials science en engineering. De studie is alleen bedoeld voor EU-studenten. Aanmelden kan hier.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.