Een kater was nog nooit zo fijn met De Frisse Kater

Een heftig feestje gehad? Wakker geworden in de puinhoop? Geen probleem. Bel De Frisse Kater. Voor vijftien euro per persoon ruimt Amsterdamse ondernemer Tugrul Cirakoglu (24) je rotzooi op. En hij maakt zelfs een voedzaam ontbijt voor je.

Een uitkomst voor ieder studentenhuis: je hebt een feestje gegeven en je wordt ’s ochtends met koppijn wakker tussen de smeulende resten. Niemand heeft zin om op te ruimen. Wat doe je dan? Je belt De Frisse Kater. Tugrul Cirakoglu is je man. Samen met consorten komt hij langs om op te ruimen en je maag te vullen.

De Amsterdamse ondernemer heeft op dit moment drie afspraken staan. Hoe het precies werkt? Tugrul: “Iemand belt me op en dan maken we een afspraak. Ik vraag altijd of de klant een stofzuiger heeft. Daarna kom ik langs met een tosti-apparaat en een verfrissend sapje. Dan gaan we aan de slag.”

Het idee ontstond uit frustratie. De afgestudeerde Managementstudent kwam nauwelijks aan de bak. “Ik heb bij een paar multinationals gesolliciteerd, maar ik werd altijd afgewezen. Dan vroeg ik naar de reden en dan kreeg ik geen reactie. Daar werd ik zo moe van. Daarom besloot ik om voor mezelf te beginnen.”

Even voor de duidelijkheid: Tugrul maakt geen slaapkamers schoon en ruimt geen kots op. “In het begin waren daar veel misverstanden over. Maar ik ben geen huishoudhulp.”

Het concept bestaat al in Amerika. Hangover Helpers heet het daar. Het ontbijt bestaat daar uit een Gatorade en een burrito. Tugrul besloot om een tosti en een fruitsapje aan te bieden. Hij is er van overtuigd dat dit fenomeen ook in Nederland aanslaat. “Als het wat beter loopt, dan ga ik kijken naar verschillende soorten ontbijten. Of ik bouw het idee uit: De Frisse Auto, De Frisse Tuin en De Frisse Schuur. Iets in die richting.”

Jammer voor de Tilburgse student, want de dienst is alleen beschikbaar in de omgeving van Amsterdam. “Maar als het een succes word, breid ik uit naar Nijmegen Leiden, Tilburg en Groningen.”

Wanneer Tugrul Cirakoglu zelf voor het laatst te diep in het glaasje heeft gekeken? “Ik drink nooit, dus ik heb ook nooit last van een kater.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.