Wietverkoop “als mooie aanvulling op studiefinanciering”

Wietverkoop “als mooie aanvulling op studiefinanciering”

Studenten die wiet telen en het verkopen om hun studie te betalen? Geen probleem, vindt Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD). Een extra zakcentje is mooi meegenomen.

De jongerenafdeling van de VVD wil dat de gemeente Tilburg de thuisteelt en de verkoop van wiet gaat gedogen. “Tilburg heeft een groot probleem op het gebied van hennepteelt”, stelt voorzitter Inigo Beeker. “Op dit moment is het telen van wiet verboden. Wij willen de gemeente Tilburg vragen om het te gedogen. En het liefst zien we dat het ook landelijk gelegaliseerd wordt.”

De jongerenorganisatie gaat nog verder en schrijft in een persbericht dat het telen en verkopen van wiet door studenten “een mooie aanvulling kan vormen op hun studiefinanciering”. Het probleem is dat je op je studentenkamertje niet zomaar mag telen, want dan wordt de huisbaas boos. Beeker: “Als je een contract met je huisbaas hebt afgesloten waarin vermeld staat dat dit niet mag, dan kan het natuurlijk niet. Maar anders moet er wel worden voldaan aan bepaalde eisen. De brandveiligheid moet in orde zijn en er mag geen sprake zijn van stankoverlast.”

De reacties die Beeker krijgt vanuit de coffeeshopbranche zijn positief. “We werken samen met vereniging De Achterdeur. Zij zijn erg blij met dit voorstel.”

Night University organiseert op 1 oktober het debat Tilburg Wietstad. Kijk op de site voor meer info.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.