Bibliotheek blijft permanent langer open

De verruimde openingstijden van de bibliotheek vallen in goede aarde bij de studenten. De universiteit startte vorig jaar september een pilot om de bibliotheek elke dag tot twaalf uur ’s nachts open te houden. Deze openingstijden worden nu definitief. Daarnaast gaat de beveiliging strenger controleren op de bezetting van werkplekken.

Dat is besloten in de Universiteitsraad. De bibliotheek kent nu de volgende openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 24:00 uur, in plaats van 8:00 tot 23:00 uur;
  • Zaterdag en zondag van 10:00 tot 24:00 uur, in plaats van 10:00 tot 18:00 uur.

De verruiming van de openingstijden kost de universiteit zo’n 155.000 euro per jaar. Tilburg University is één van de eerste universiteiten van Nederland met een bibliotheek die tot twaalf uur ’s nachts open is.

Studentenfractie SAM kwam vorig jaar met een initiatiefvoorstel dat positief werd geëvalueerd. De pilot is nu dus definitief.

Strengere controle op werkplekken
Op initiatief van fractie Front gaat de universiteit ook strenger controleren op de bezetting van werkplekken. Het komt vaak voor dat werkplekken bezet zijn door studenten van buiten de universiteit. Hierdoor is het soms zo vol dat TiU-studenten geen gebruik meer kunnen maken van de computers.

Om dit te voorkomen moeten bezoekers straks regelmatig een TiU-pas tonen ter controle. Als ze die niet hebben, moeten ze de werkplek verlaten. Ook gaat de universiteit kijken of de computersoftware zo kan worden veranderd dat een account niet meer door meerdere mensen tegelijkertijd kan worden gebruikt. Voorzitter Koen Becking in de Universiteitsraad vandaag: “Veiligheid wordt steeds belangrijker. Het is goed dat we actiever en zichtbaarder gaan controleren.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.