Open dagen van start

De bachelor-open dagen van Tilburg University zijn in volle gang. De campus stroomt vandaag en morgen vol met middelbare scholieren en hbo-instromers. De universiteit hoopt dit jaar weer veel aankomende studenten binnen te halen.

Voor sommige scholieren is het allemaal nog een beetje ver weg, dat studeren. Voor 5-vwo’ers bijvoorbeeld. Maar een deel van hen is toch al bezig om zich te oriënteren op een aankomende studie.

Rondleiding
De geïnteresseerden kregen vanochtend en vanmiddag een rondleiding van TilburgU-studenten. De universiteit heeft haar uiterste best gedaan om de campus zo aantrekkelijk mogelijk aan te kleden. ‘De beste specialistische universiteit volgens Elsevier Beste Studies 2014’, staat er op een poster. Hier en daar zie je het gezicht van Tim Hofman, het nieuwe boegbeeld van Tilburg University. Hij moet toekomstige studenten binnenloodsen.

“Alles is heel dichtbij”
Sophie (17) uit Hulst is met haar ouders op weg naar een informatiebijeenkomst in het Dante-gebouw. Nog oriënterende, dat wel. Maar filosofie, dat lijkt haar wel wat. Waarom dan precies? “Ik denk altijd veel na, dus het vak lijkt me wel interessant. Ik heb al wat les gehad over Griekse filosofen.” Haar eerste indruk van de campus is positief: “Alles is heel dichtbij.”

Niels (17) uit Bladel heeft zijn keuze al wel gemaakt. Samen met zijn moeder wandelt hij wat rond op de campus. “Rechtsgeleerdheid. Dat lijkt me heel interessant. Wat ik precies wil doen? Geen idee. Met die studie kun je de advocatuur in, of bijvoorbeeld Officier van Justitie worden. Maar dat is allemaal nog te ver weg.”

“Niets te doen”
In het Koopmansgebouw is studentendecaan Mies Hezemans driftig aan het tikken op een laptop. Ze staat hier om vragen van toekomstige studenten te beantwoorden. Maar nu is er dus even niets te doen. “Ik ben mijn mail aan het checken”, vertelt ze lachend. “Mijn werk gaat gewoon door.” De meeste vragen van bezoekers gaan over studiefinanciering, de inschrijving en over het topsportreglement.”

Tegenover haar staat Souffian Toulliss namens Stichting Studentenhuisvesting in Tilburg. “Ik informeer aankomende studenten over Talent Square. Velen zijn nu aan het oriënteren en beslissen pas op het laatste moment over de huisvesting. Maar het is belangrijk dat ze daar nu al mee bezig zijn. Vooral ouders vinden goede huisvesting belangrijk. In Tilburg is de woningmarkt gelukkig ontspannen. De wachttijd in Utrecht is bijvoorbeeld veel hoger.”

De open dag van Tilburg University vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.