Recensie: nieuwe album Jett Rebel is fijn

Het nieuwe album Hits For Kids van Nederlandse virtuoos Jett Rebel is fris en luistert lekker weg. Ook al verliest hij zich hier en daar zich in hijgerige liedjes à la Backstreet Boys.

De 23-jarige Jett Rebel (Jelte Tuinstra) is een charmante knul, een podiumbeest en een van de meest verfrissende Nederlandse acts van de afgelopen tien jaar. Hij is goedlachs en staat vol energie op het podium. Laat daar geen misverstanden over bestaan. De aanstekelijke muzikant is in staat om in één jaar tijd naam te maken in het Nederlandse popcircuit. Met twee EP’s op zak kreeg hij veel airplay op 3FM en mocht hij op de grotere festivals spelen als Pinkpop. Welke artiest doet hem dat nou na?

Goede arrangementen
Hoe zijn nieuwe album Hits For Kids klinkt? Fijn. De synthesizers en drums klinken lekker eighties. De arrangementen zijn heel goed uitgewerkt en de partijen zijn gedoseerd. Zijn zanglijntjes zijn hier en daar Beatles en Prince, twee van de vele invloeden waar hij het hele album subtiel naar knipoogt. En dan toch nog authentiek blijven. Dat siert de muziek.

Hijgerige liedjes à la Backstreet Boys
Maar hier en daar verliest hij zich in hijgerige Backstreet Boys-achtige nummers, bijvoorbeeld in het liedje Underneath The Sheets. Tuinstra lijdt gezichtsverlies door een aantal clichés in zijn teksten te stoppen, zoals “is there really a chance I can get this dance”.

Jammer. Maar dat maakt hij weer goed met zijn single Pineapple Morning, die als een van de weinige nummers op het album meer leunt op gitaar dan op synthesizer. Ook het liedje Hold You heeft een ontzettend aanstekelijk deuntje en klinkt heel erg funky, zoals we Jett Rebel kennen van zijn vorige EP’s.

Geen muziek maken voor de menigte
Jett Rebel mag trots zijn op zijn album Hits For Kids. Als een van de meest verfrissende artiesten van Nederland bewijst hij met dit album dat hij muziek maakt voor zichzelf en niet voor de ander. En dat hoor je terug. Daarom zijn die Backstreet Boys-achtige nummers hem vergeven.

3,5 / 5

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.