Feestende studenten zakken door vloer

Vier studenten in Ede zijn gewond geraakt toen ze tijdens een feestje door de vloer zakten. Een van hen is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht. Ze vielen wel een ijssalon binnen.

Zo’n honderd studenten gingen hard op de eerste verdieping. In de gezamenlijke huiskamer stonden ongeveer 20 man in een ruimte van 5 bij 5 te dansen en te springen. De houten vloer van het oude huis kon daar niet tegen en stortte in. De studenten kwamen terecht in de ijssalon onder het studentenhuis.

De rest van de studenten droop af en de bewoners van het pand moesten ergens anders gaan slapen. Het huis is nog niet veilig genoeg. Er is in de vloer een gat van ongeveer 5 bij 5 meter ontstaan. De brandweer heeft de ruimte gestut.

“We waren totaal van slag”, zegt bewoner Vincent Lengkeek in de Telegraaf. “Er waren meisjes die geen woord meer konden uitbrengen.”

De eigenaar van de ijssalon zegt tegen Omroep Gelderland dat hij de studenten al eerder heeft gevraagd om geen grote feesten meer te houden. “Tijdens een eerder feest zag je bij mij het plafond heen en weer gaan.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.