Recensie: Russische aardappels bij Pechka

Gepofte aardappels eten in Russische stijl doe je vanaf nu gewoon op de campus. En wel bij Pechka. Afgelopen maandag opende de fastfood-achtige zaak voor het eerst haar deuren.

Drie keer is scheepsrecht, zo ook mijn poging om een gepofte aardappel te eten. Maandag en dinsdag ging Pechka later open dan gepland, dus stond ik voor een dichte deur. Vandaag heb ik meer succes, het aardappelrestaurant is open. Er zijn niet veel mensen in de donkere, maar knusse ingerichte zaak. Ligt misschien ook aan het tijdstip, het is half vier ’s middags. Aan de achterkant zit de open keuken waar je eten kunt bestellen. Er is keuze uit verschillende soorten aardappelen voor een zacht prijsje, denk aan 4 à 5 euro. Voor een paar euro meer heb je een menu of een grotere aardappel.

Ik ga voor de Stroganovski, hoe Russisch wil je het hebben. Na nog geen vijf minuten wachten krijg ik mijn gepofte aardappel met biefreepjes in stroganoffsaus geserveerd op een dienblad met glanzend bestek en een aardige ‘eet smakelijk’. Behalve het dienblad ziet het er dus niet fastfood-achtig uit. Maar dan nu dé vraag: is het lekker? Ze hadden de saus misschien iets kruidiger kunnen maken, maar al met al was het lekker! Zeker als je bedenkt dat ik maar 4,45 euro heb betaald. Dikke aanrader dus om morgen te gaan lunchen. Voor het avondeten zou ik wel een menu pakken, anders ga je met een halfvolle maag naar huis.

Pechka is deze week van 12:00 uur tot 21:00 uur open. Volgende week worden de ‘normale’ openingstijden gehanteerd: doordeweeks van 09:00 uur tot 21:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00 uur tot 21:00 uur. Ze hebben trouwens niet alleen aardappels. Je kunt er ook ontbijten en ze hebben verschillende bijgerechten.

3,5/5 sterren

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.