Voer voor VrijMiBo

De week zit er bijna op en wij van Univers zetten het belangrijkste nieuws graag op een rij. Zodat jij je collega’s tijdens die verplichte vrijdagmiddagborrel super jaloers kan maken met interessant campusnieuws. Of om die ongemakkelijke stilte te verbreken met je date.

Om meteen maar met een tranentrekkend nieuwtje binnen te vallen: vrouwen huilen vaker en langer dan mannen. Ad Vingerhoets concludeert met zijn onderzoek deze week dat vrouwen jaarlijks gemiddeld tussen de 30 en 64 keer janken. Mannen huilen niet, bleek uit onderzoek. Nee grapje. De heren blèren maar 6 tot 17 keer per jaar.

Wij pinken ook een traantje weg bij het feit dat Tilburg University de abonnementen op tijdschriften van Nature en Science opzegt. Het budget informatiedragers voor de dienst Library and IT Services daalt en de tijdschriften worden steeds prijziger. Per 1 februari stoppen de abonnementen.

Je zou zeggen: we hebben een boekenwinkel op Tilburg University, dus er valt genoeg te lezen. Maar weet dat Studystore zijn deuren sluit in oktober dit jaar. De winkel op de campus maakt winst, maar andere filialen in het land niet. Storemanager Koen Gijsbers: “De trend om online te kopen is gewoon niet zo gunstig voor ons als fysieke winkel.” Jammer. We wensen het personeel sterkte toe.

?????? ??? ????? Je vraagt je natuurlijk af: wat betekent dit? Er staat: hallo, hoe gaat het? Bedankt Google Translate. Duidelijk mag zijn dat ons verstand van de Russische taal niet verder reikt dan dit. Dat laten wel over aan Pechka, een nieuwe eetgelegenheid op de campus waar je in Russische stylo onder andere gevulde aardappel kan eten. Het restaurant zit vlakbij de Albert Heijn.

Ook werd deze week bekend dat de studentenvakbond LSVb een klacht indient bij de Autoriteit Financiële Markten. Waarom? Het Ministerie van Onderwijs houdt zich niet aan de overheidsregels voor veilig lenen.”Lenen is heel normaal”, roept minister Jet Bussemaker wel eens. Van een commerciële geldaanbieder wordt dit niet gepikt. Vandaar ook altijd de disclaimer: Let op! Lenen kost geld. Voorzitter Tom Hoven: “Juist de overheid moet daar eerlijk en transparant over zijn.”

Dat was ‘ie weer voor deze week. Fijn weekend!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.