Van den Brand geen Docent van het Jaar

Bob van den Brand van Tilburg University is geen Docent van het Jaar geworden. Alexandru Iosup van TU Delft ging er afgelopen zaterdag met de eerste prijs vandoor.

‘Onze’ hoofddocent Accountancy werd in december genomineerd voor de titel. Van den Brand ontwikkelde de i-STAR-methode: hiermee zijn onder andere live-streamings van tentamenuitslagen met directe feedback en interactieve colleges mogelijk.

Vanwege deze innovatie nomineerde het ISO hem voor de titel, samen met vier andere docenten uit hbo/wo. Tijdens de uitreiking gaven de genomineerden een college en gingen ze met elkaar in debat. Hier werd het belang van de docentkwaliteit en de investeringen die daarvoor benodigd zijn besproken. Minister Bussemaker reikte de prijs uit. “Docenten spelen een belangrijke rol in de persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling van studenten”, aldus de minister.

Winnaar Alexandru Iosup is docent aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Hij creëerde een interactieve omgeving waar studenten zich kunnen ontwikkelen door middel van gamification. Hiermee sluit hij aan op de verschillende behoeftes van zijn studenten.

Foto door Fractie SAM

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.