Voer voor VrijMiBo

De week zit er bijna op en wij van Univers zetten het belangrijkste nieuws graag op een rij. Zodat jij je collega’s tijdens die verplichte vrijdagmiddagborrel super jaloers kan maken met interessant campusnieuws.

Deze week blijkt dat Tilburg zo’n 4200 werk- en studieloze jongeren telt. Dat is 5 procent meer dan het landelijke gemiddelde.

En wist je trouwens dat je geheugen veel beter werkt met je ogen dicht? Nee, wij dus ook niet. De Britse universiteit Surrey concludeerde dat uit een onderzoek waarin beelden werden getoond van een stelende loodgieter. Deelnemers moesten daar vragen over beantwoorden. Ondervraagden met ogen dicht – de helft – wisten 23 procent meer vragen correct te beantwoorden dan de groep met ogen open. Dus een superhandige tip tijdens je tentamen: doe een blinddoek om.

Met ons geheugen is in ieder geval niets mis. Want het nieuws deze week dat het leenstelsel definitief doorgaat, staat in ons geheugen gegrift. Dinsdagavond stemden 36 senatoren voor het plan en 29 tegen. Vanaf 1 september 2015 moeten studenten gaan lenen. Doei StuFi, snif snif.

En het feit dat ‘onze’ Bob van den Brand geen Docent van het jaar is geworden, maakt ons nog minder vrolijk. De hoofddocent Accountancy werd in december genomineerd voor deze titel.

O en trouwens: Tilburg University en TU Eindhoven hebben plannen om een Graduate School op te richten in ’s-Hertogenbosch. Daar hebben ze in de hoofdstad van Brabant wel oren naar. Het project Graduate School gaat veel opleidingen aanbieden op het gebied van Data Science.

En wat hebben we deze week nou gehoord? Matchfixing in Tilburg? Tenminste, dat beweert de Volkskrant. De uitduels van de Tilburgers bij Ajax (4-0) en Feijenoord (1-0) zouden zijn gefixt.

Dat was ‘ie weer voor deze week. Fijn weekend!

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.