Geld besparen op Warme Truiendag

Tilburg University geeft op vrijdag 6 februari een zwengel aan de knop van de verwarming. Want dan is het Warme Truiendag en gaat de temperatuur omlaag. Ben je een koukleum? Heb jij even pech! Doe daarom een dikke sweater aan.

In totaal gaat de temperatuur één tot twee graden omlaag op Tilburg University. Met deze actie wil de universiteit medewerkers en studenten bewust maken van hun energieverbruik. De Warme Truiendag is een initiatief dat op meerdere plekken in het land wordt georganiseerd.

Als Tilburg University deze temperatuurverlaging dagelijks zou toepassen, betekent dat een structurele besparing van zo’n 50.000 euro per jaar. Dat stelt de organisatie van de Greenchoice Warme Truiendag. Volgens de website van Tilburg University is het gasverbruik ten opzichte van 2012 met zeven procent gedaald: van 138.009 naar 120.783 m3.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.