Parels van Tilburg University groot succes

De Facebookpagina Parels van Tilburg University is pas een week geleden opgericht en heeft met meer dan 2500 likes niets te klagen. En de bezoekers ook niet, want die worden meerdere keren per dag getrakteerd op vrouwelijk en mannelijk schoon. “Wij willen mooie mensen op de campus in het zonnetje zetten. En af en toe plaatsen we daar een slechte woordgrap bij.”

Benieuwd naar de personen achter de Facebookpagina van Parels van Tilburg University? Wij ook. Even vooropgesteld: de beheerders willen liever niet in het stukje. “Niet iedereen zal namelijk blij zijn met deze pagina.” Via een supergeheim anoniem telefoongesprek – Univers wordt door een onbekend nummer gebeld en op handsfree gezet – vertelt een aantal jongens over de Facebookpagina Parels van Tilburg University.

Wil je een TiU-student in het zonnetje zetten? Dat is heel simpel. Stuur dan een berichtje met een foto naar de paginabeheerders. “Het idee is in het leven geroepen omdat er veel studenten in de bibliotheek gaan SOG-en, oftewel studieontwijkend gedrag vertonen. Die belanden dan al snel op zulke Facebookpagina’s.” De ‘Parelbeheerders’ geven aan dat er veel van zulke pagina’s bestaan: Parels van de TU Delft, Parels van UA en ga zo maar door. “We dachten: waarom bestaat zoiets nog niet op Tilburg University? Toen heb ik wat vrienden uitgenodigd om medebeheerder te worden. In totaal zijn we met meer dan vijf vrienden, die allemaal verschillende studies doen op Tilburg University.”

Geen kwade bedoelingen
Binnen een week heeft de pagina al meer dan 2500 likes binnengesleept. De studenten van de ‘Parelcommissie’: “We zijn er niet van uitgegaan dat dit zo’n groot succes zou worden. En we hebben absoluut geen kwade bedoelingen. Wij willen mooie mensen op de campus in het zonnetje zetten met deze Facebookpagina. En af en toe plaatsen we daar een slechte woordgrap bij.” Over wat voor woordgrappen hebben we het dan? ‘Een pareltje komt pas echt tot haar recht als het uit haar schelp is.’

Meteen verwijderen
De reacties op de pagina zijn dan ook overwegend positief, maar niet iedereen is even blij met zijn of haar foto op de pagina. “Er is goed nagedacht over de privacy. Als een parel zijn of haar foto verwijderd wil hebben, dan doen we dat meteen. Dat is ook op de pagina te lezen. We hebben in totaal pas drie of vier foto’s verwijderd.”

‘Iedereen is een parel’
Aan inzendingen geen tekort, geven de anonieme parelbeheerders aan. “We krijgen om en nabij zo’n tien verzoeken per dag. Momenteel liggen er meer dan genoeg verzoeken om de pagina wekenlang draaiende te houden.” Voorwaarden waar een parel aan moet voldoen zijn er niet. “Iedereen heeft een ander beeld van schoonheid. We hebben daarom besloten om elke foto te plaatsen. Wij beschouwen iedereen als een parel.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.